Blog Kuchti.me
Recepty, které Tě baví nejen jíst, ale i číst. Foodblog vznikl v květnu 2013 pod názvem Recepty Paní Čuby. Ale jak postupně rostl a získával si více a více fanoušků, setkávali jsme se častěji a častěji s nepochopením původního úmyslu a vtípku s hlavní postavou webu - Paní Čubou. A tak jsme ho přejmenovali na Blog Kuchti.me. Nový recept vychází jednou týdně.
Obrácený jablečný koláč
2021-02-18 07:06:31Tarte tatin neboli obrácený koláč s jablky je krásným příkladem toho, že i z omylu může vzniknout něco skvělého. Proč? Komu se to nikdy nestalo, jako kdyby nevařil. Vaříte, vaříte, najednou děláte něco jiného a recept se nepovede přesně tak, jak jste si představovali. Ale snažíte se situaci zachránit a nakonec? Vítězství! Sestry Tatinovy by mohly vyprávět. Právě díky omylu jedné z nich totiž vznikl tento krásný dokonale nedokonalý obrácený koláč. The post Obrácený jablečný koláč appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem....
Polévka z růžičkové kapusty
2021-02-11 07:18:52Jaký vztah máte s růžičkovou kapustou? Kladný? Přijde mi, že spousta lidí ji nemiluje, takže po pojďme společně napravit! Polévka z růžičkové kapusty je totiž lahůdka, o které jste možná ani nevěděli. Pokud jste doteď měli z růžičkové kapusty spíše osypky a říkali jste si, co to je pro boha za zeleninu a kdo to může jíst, ráda vás teď uvedu do světa milovníků těchto kulatých zelených bobíků. Polévka z růžičkové kapusty je totiž neskutečně dobrá. The post Polévka z růžičkové kapusty appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem....
Arancini neboli rizotové koule
2021-01-28 07:43:27Připravujete rádi věci z tzv. zbytků? Podle mě jsou to často nejlepší pecky, které člověk v kuchyni vytvoří. O tom moc dobře věděli a ví své i Italové. Právě ti totiž přišli se senzační dobrotou, která se jmenuje arancini. Arancini (arančíny) bychom mohli přeložit jako pomerančíny – berte to s rezervou jako můj překlad. Ale vycházím z toho, že arancia je italsky pomeranč a svým tvarem tyto rýžové smažené pomíky opravdu pomeranč dost připomínají. V čem jsou tak vyjímečné? Křupavý obal, pod ním směs rýže, masa a uprostřed náplň ze sosíku a kousek sýra. V Itálii arancini seženete často jako...
Jednoduše výborný hanácký salát
2021-01-21 07:56:46Zima, zima všude a dobrou zeleninu, aby člověk pohledat. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… Ehm. Ale! V prostotě je často největší krása a to je i případ hanáckého salátu. Jaké jsou jeho výhody? Na jeho přípravu nepotřebujete vlastně nic extra speciálního a zelí je doslova napěchované vitaminy (hlavně vitamin C), které v zimním období jako když najdete. Jde taky o, řekla bych, kulišácký způsob, jak dát ochutnat často nenáviděné zelí dětem a nepoučeným dospělým. A jim to chutná! V neposlední řadě máte...
Co nám přinesl rok 2020
2021-01-19 20:59:03Rok 2020 se nám všem určitě zapíše na dlouhou dobu do paměti. Jednoduše bych ho popsala rokem veletočů a jako jednou velkou jízdou na horské dráze – od toho nejlepšího, po to nejhorší. Jak se dařilo mě, nám, Víc než kuchařce? Pojďte se se mnou zasmát a pomodlit se, aby byl rok 2021 klidnější. Co se všechno událo a co nás čeká v roce ’21? Nevím jak vy, ale já mám ráda svůj klid, pravidelnost a nelibuju si v příliš velkých výkyvech ani sem ani tam. Rok 2020 se mi teď směje do tváře a pod fousy si zaručeně mrmlá:...